Zelf een groen dak aanleggen

Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker, groene daken. Dan bedoelen we natuurlijk niet daken die groen zijn geverfd, we bedoelen daar daken mee die voorzien zijn van groene planten. Dit klinkt misschien vreemd maar het is juist een uitstekende manier om je dak op te vrolijken en meer groen in de stad te brengen. Het is dus niet alleen goed ter decoratie maar er kleven nog veel meer voordelen aan het aanleggen van een groen dak. De belangrijkste vraag is echter, gaat u het zelf doen of besteedt u het uit?

Waar moet je dak aan voldoen?

De meeste daken zijn wel geschikt om een groendak van te maken, er zijn echter wel een paar voorwaarden waar het dak aan moet voldoen. Meestal wordt er gekozen voor Sedum planten om zelf een groendak aan te leggen. Dit is een eenvoudige plant die het hele jaar door kan groeien. De plant is echter wel vrij zwaar, het is belangrijk dat je dak tegen dit gewicht bestand is. Daarnaast is er ook nog een verschil tussen platte en schuine daken, bij een schuin dak kan je er net even wat meer gewicht op kwijt. In sommige gevallen is het wel nodig om het dak extra te ondersteunen, laat u hierover adviseren.

Cementdekvloer

Handige matten om het zelf te doen

Het aanleggen van een groendak met sedum planten kunt u eenvoudig uitvoeren door matten aan te schaffen waar in een mix van deze planten al voorbereid is. Dit zijn echter kant-en-klaar pakketten die u online kunt aanschaffen. Het leuke is dat de matten vaak zijn voorzien van verschillende varianten van deze plant, er kunnen wel 10 verschillende type sedumplanten in de mix zijn verwerkt. Dit levert een extra kleurrijk effect op je dak op.

Cementdekvloer

Toch een sedum dak aan laten leggen

Als je het toch niet helemaal ziet zitten om het zelf te doen, kun je er ook voor kiezen om een expert op het gebied van groene daken in te schakelen. Deze specialisten hebben vaak wat meer ervaring je mij en zorgen ervoor dat je dak in een dag wordt voorzien van groene planten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *