Je woning inbraakbestendig maken zonder alarmsystemen

Het installeren van een alarmsysteem in huis heeft vaak heel wat voeten in de aarde. Denk bijvoorbeeld aan de risicoanalyse die vooraf gemaakt moet worden, het beveiligingsplan die moet worden opgesteld, enzovoorts. Gelukkig zijn er verschillende manieren om een woning inbraakbestendig te maken, zonder dat je hier een alarmsysteem voor moet (laten) installeren. Mocht je toch voor een alarmsysteem kiezen, dan is het raadzaam om dit systeem door een slotenmaker te laten installeren. Een slotenmaker heeft doorgaans een goed beeld van de mogelijkheden die je hierbij hebt. Zo ben je ervan verzekerd dat je woning optimaal beveiligd is tegen inbrekers!

Goede sloten als basis van een inbraakbestendig huis

Een degelijke woningbeveiliging begint bij het plaatsen van kwalitatief goede sloten op ramen en deuren. Deuren kun je beveiligen met cilindersloten, die verkrijgbaar zijn als twee- en driepuntsloten. Het spreekt voor zich dat sloten met drie contactpunten veiliger zijn en voor meer weerstand zorgen. Dit maakt dat inbrekers meer moeite moeten doen, waardoor zij makkelijker zullen worden opgemerkt door omwonenden of voorbijgangers.

Ramen kunnen beveiligd worden met bijzetsloten. Onder deze categorie vallen onder meer de opleg- en insteeksloten. Het is van verschillende aspecten afhankelijk, welke sloten het meest geschikt zijn voor je ramen in huis.

Extra beveiligingsmaatregelen voor woningen

Naast goede sloten zijn er verschillende extra componenten die je woning tot een inbraakbestendig huis maken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een anti-inbraakstrip, die je tussen de deur en deurpost kunt plaatsen. Deze strip maakt het mogelijk om een inbraak met een koevoet of breekijzer tegen te gaan. Ook een anti-kerntrekcilinder is een onmisbare anti-inbraakcomponent. Bij een anti-kerntrekcilinder wordt voorkomen dat een inbreker een deur middels kerntrekken kan openen. Kerntrekken is het verwijderen van de cilinder uit het slot, door hier eerst een schroef in te draaien en deze vervolgens uit het slot te trekken met een klauwhamer.

Meer weten over een goede huisbeveiliging in Arnhem, Almere of een andere grote stad? Informeer eens bij een slotenmaker in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *