Wat te doen bij een beschadigde vloer?

Het kan zomaar gebeuren dat er verschillende beschadigingen op je vloer komen. Iemand laat een scherm mes vallen en er zit al een hele kleine beschadiging aan. Of nog erger, op een verjaardag zet je allemaal klapstoelen neer, de volgende dag kijk je naar je vloer en zitten er allemaal putten in van de pootjes. Iets wat je vloer echt lelijk maakt. Wat kun je doen als je vloer beschadigd is?

Het verbergen

Iets wat heel veel mensen doen met een beschadigde vloer is het verbergen. Als er gaten in de vloer zitten wordt er een vloerkleed overheen gelegd, of zetten mensen er een bank neer of een grote stoel om het maar te verbergen. Het is natuurlijk vervelend dat het gebeurd, maar er moet wel iets aan gedaan worden, want het kan alleen maar erger worden.

Een nieuwe vloer

Een nieuwe vloer kost vaak een hoop geld. Naast dat het zeer vervelend is, want je moet heel je huis leeghalen. Alle spullen die je op de vloer had staan moeten ergens anders heen. Dit kost ook nog eens een hoop tijd en geld, want je kunt niet alle meubels van uit je woonkamer halen en in de slaapkamer zetten. Het plaatsen van een nieuwe vloer is dus wel een tijdrovende klus. Toch wordt dit wel als meest fijne optie gezien. Want een nieuwe vloer biedt ook mogelijkheden om de rest van het interieur te vernieuwen.

Verzekerd

Voor sommige gevallen van schade aan je woning ben je verzekerd. Als jouw huis afbrand krijg je afhankelijk van je verzekering een vergoeding voor het kopen van een nieuwe inboedel. Met schade op de vloer is dit ook zo. De verzekeraar kan een deel van de kosten dekken, echter zal een deel van de kosten nog altijd voor jou zijn. Kijk dus of jou woonverzekering wel een dekking hiervoor heeft en hoe het is geregeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *