Een mooie vloer is de basis van je interieur

Meestal wordt onder de echte afgewerkte vloer een laag cementvloer aangelegd. Dit is bedoeld zodat de ondergrond meer effen wordt, zodat er later een andere vloer op kan worden gelegd. Andere reden kunnen ook zijn om de vloer op te hogen of om de vloer te corrigeren op hoogteverschillen. Een groot voordeel van een cementenvloer als ondergrond is dat het goed bestand is tegen vocht en daarom ook goed inzetbaar is in vochtige ruimtes. Echter een groot nadeel is dat wanneer het cement opdroogt er veel scheuren kunnen ontstaan door vocht verlies of inkrimpen van het cement.

Als de cementvloer is gelegd kan je eindelijk een mooie vloer erover heen leggen. Kies een vloer uit die het best bij de inrichting en meubilair van jouw huis past. bij elk huisstijl past wel een vloer. Je hebt allerlei soorten vloeren zoals hout, steen of tapijt. Er wordt het meest gekozen voor een houtenvloer. Houtenvloeren ogen natuurlijk en passen bij bijna elk interieur. Echter het enige nadeel van deze houtenvloeren zijn dat er veel krassen, deuken, pitjes of vlekken in kunnen komen. Je kan natuurlijk niet voorkomen dat je vloer door de jaren heen schade oploopt. Maar dit wel je wel zo lang mogelijk uitstellen. En hoe ga je dat doen?

Stoel viltjes

Het is eigenlijk heel simpel. De meeste houtenvloeren worden lelijk van al dat geschuif met stoelen, hierdoor ontstaan een heleboel krassen. Het is natuurlijk makkelijk om te zeggen dat je gewoon niet meer met je stoelen moet schuiven, maar we weten allemaal dat dit niet realistisch is. daarom zijn er speciale vloerglijders bedacht. Dit zijn stoel viltjes die onder elke soort stoelpoot passen en voorkomen dat er krassen in je vloer ontstaan bij het verschuiven van de stoel. Je hebt ze in allerlei soorten en maten en kosten ook nog eens niet veel geld. ten slotte is een mooie vloer de basis van je interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *