Wat moet je doen als je ’s nachts je eigen huis niet in kan?

Een buitensluiting uit je eigen woning ligt helaas altijd op de loer. Denk aan een situatie waarin je de sleutels van je woning vergeet, of een situatie waarin de sleutel afbreekt in het slot. In beide gevallen zal het niet langer mogelijk zijn om zelf je woning binnen te komen, zonder schade aan te richten of de hulp van een slotenmaker in te schakelen. Voorheen was het heel gebruikelijk om bij een buitensluiting een ruit in te gooien. Tegenwoordig is het echter goedkoper om een slotenmaker voor het openen van je deur te laten zorgen. Daarbij is dit aanzienlijk sneller dan het herstel van een kapotte ruit!

Met spoed een slotenmaker inschakelen

Veel slotenmakers bieden een speciale spoeddienst aan, voor mensen die ’s nachts met een buitensluiting of inbraak te maken krijgen. Zoekt bijvoorbeeld eens naar een 24-uurs slotenmaker in Almere, Amsterdam, Rotterdam of een andere grote Nederlandse stad. Je zal versteld staan van de mogelijkheden die je hierbij hebt! Een 24-uurs slotenmaker staat doorgaans binnen een half uur bij je op de stoep om hulp te bieden. Door de ervaring die een slotenmaker heeft, kan deze vakman je deur razendsnel openen. Zo kun je al snel je woning weer binnen.

Zelf een gesloten slot openen

Het lijkt wellicht heel aantrekkelijk om een gesloten slot zelf te openen bij een buitensluiting. Zo zou je bijvoorbeeld voor het gebruik van een pincet of haarspeldje kunnen kiezen. Dit wordt echter sterk afgeraden door slotenmakers. Doordat sloten uit tal van kleine onderdelen zijn opgebouwd, is de kans op schade aan het slot relatief groot. Schade aan het slot is lang niet altijd te repareren. In het ergste geval zal het slot volledig vervangen moeten worden. Iets wat je vanzelfsprekend liever voorkomt.

Tip: leg een reservesleutel bij je buren of goede kennissen in de buurt. Zo kun je hier bij een buitensluiting op een normaal tijdstip op terugvallen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *