Huis verkopen. Welke investeringen maken de verkoop makkelijker?

De verkoop van je huis wordt makkelijker wanneer deze goed onderhouden is en er verder weinig aan hoeft te gebeuren. De nieuwe bewoners kunnen direct intrekken. Sta je op het punt om je huis te verkopen? Dan kan het dilemma zijn welke investering je wel of niet moet maken. De ene investering kost alleen maar geld en levert geen hogere waarde op, terwijl kleinere investeringen voor een hogere waarde kunnen zorgen. Wie zijn huis voor veel geld wilt verkopen, zal dus slim moeten zijn. Hieronder volgt een overzicht met investeringen die je eenvoudig terugverdiend door je woning te verkopen.

Een gietvloer

Er zitten zoveel voordelen aan een gietvloer dat de kans groot is dat je dit geld eenvoudig gaat terug verdienen. Een gietvloer is eenvoudig te onderhouden, makkelijk schoon te houden en daarnaast geeft het een strakke uitstraling. Door voor een gietvloer te kiezen zie je woning er direct een stuk verzorgd en strakker uit. Het verhoogt niet alleen de waarde van je woning, maar zorgt er ook nogs eens voor dat je huis beter verkoopbaar wordt. Een gietvloer heeft een lange levensduur en daarbij een goed isolerend vermogen waardoor het als een goede investering wordt gezien.

Cementdekvloer

Woning isolatie

Ook het isoleren van de wanden, het plafond en de vloer levert een hogere waarde van de woning op, waardoor het eveneens gezien wordt als een goede investering. Bovendien verdien je de investering terug doordat je minder energie verbruikt. Een goede isolatie zorgt er namelijk voor dat koude lucht of warme lucht in de winter binnen blijft, waardoor isolatie zichzelf terugverdient. Een andere manier om de isolatie van je woning te verbeteren is door voor een groendak te kiezen. Deze plantjes houden water vast, waardoor de waterafvoer geleidelijker verloopt en je dus minder snel last krijgt van een verstopt riool. Afbeelding (gratis & rechtenvrij): https://pxhere.com/nl/photo/686463

Wat moet je vooral niet doen

Er zijn een aantal dingen waar je beter geen geld in kunt steken en dat is de aanleg van een nieuwe badkamer of een keuken. Het is misschien heel verleidelijk om te denken dat een keuken of een badkamer voor een hogere waarde van je woning zorgt, maar het tegendeel is vaak waar. Natuurlijk verhoogt het de waarde van je woning, maar dit betekent niet dat het ook de verkoopbaarheid van je woning verbetert. Niet iedereen heeft namelijk dezelfde smaak als jij. Kies je voor een badkamer of een keuken die bij anderen minder goed in smaak valt, dan is de kans groot dat ze uiteindelijk niet voor je woning zullen kiezen. Lees hier meer tips hoe je je tips woning beter verkoopbaar maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *