Hoe pak je een uitbouw slim aan?

Wellicht heb je thuis niet meer genoeg ruimte of wil je simpelweg wat extra ruimte. Een uitbouw biedt dan uitkomst. Daarnaast is een uitbouw een goede investering met het oog op de toekomst wanneer je de woning eventueel weer gaat verkopen. Qua uitbouw is er veel mogelijk. Wel dien je altijd een aantal essentiële factoren in je achterhoofd te houden bij het kiezen van jouw ontwerp. In dit artikel zetten we de factoren op een rijtje!

Energiezuinig

Doordat je huis groter wordt, ben je maandelijks ook meer geld kwijt om het gehele huis warm te houden. Hier kan je ook de nodige maatregelen voor nemen waardoor dit op een zo effecient mogelijke manier kan waardoor je maandelijks wat kosten kan besparen en je meedenkt met de natuur. Zo kan je gebruik maken van de juiste materialen om het zo goed mogelijk te isoleren waardoor de warmte beter behouden blijft. De meest gebruikte optie is het gebruik van glaswol of steenwol, door de vezels in het materiaal is het nagenoeg kansloos voor de kou om hier doorheen te komen. Bronnen meldden eerder dat glaswol of steenwol gevaarlijk zou zijn voor de gezondheid, uit onderzoek blijkt dit gelukkig niet te zijn.

Lichtinval

Vanuit visueel oogpunt bepaalt de lichtinval voor een groot gedeelte hoe groot de ruimte oogt. Houd hier bij de uitbouw rekening mee. De uitbouw staat in principe vrij waardoor je op de uitbouw gebruik kan maken van glasplaten. Verder is het aan te raden om de ramen en deur volledig van glas te laten zijn.

Vloer

Voor de vloer van de uitbouw is het aan te raden hetzelfde materiaal te kiezen als de huidige woning. Over het algemeen zal dit een betonnen vloer zijn. Wil je vloerverwarming? Laat je hiervoor informeren bij een specialist.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *