3 veelgemaakte fouten bij verhuizen

‘Nobody said it was easy’. Een veelgehoorde term uit een liedje wat absoluut de waarheid is voor verhuizen. Bij een verhuizing moet je naast je werk en het onderhouden van je familie aan ontzettend veel dingen denken. Zeker wanneer je nog nooit eerder bent verhuisd liggen fouten op de loer. Lees verder en wij delen veelgemaakte fouten met je. Zoals bijvoorbeeld spullen niet goed inpakken, te laat zijn met het omzetten van contracten en het verkeerd inladen van de verhuiswagen.

  1. Geen planning maken

Realiseer je dat verhuizen een flinke opgave kan zijn. Bereid je je niet op de juiste manier voor dan kom je al gauw voor verrassingen te staan. Zo komen we nog steeds veel verhuizers tegen die de verhuiswagen niet op de juiste manier inpakken, waarbij bepaalde spullen beschadigd raken of te laat beginnen met voorbereiden. Eigenlijk is het voorbereiding voor een verhuizing erg eenvoudig als je maar weet hoe je dit het beste kunt aanpakken. Maak een lijst met spullen die oververhuisd moeten worden en groepeer de verschillende items in categorieën. Zo kun je een categorie aanmaken voor bijvoorbeeld breekbare spullen, grote en zware items. Door de verschillende spullen te groeperen wordt het een stuk eenvoudiger om te bepalen welke spullen je eerst en als laatst inlaadt.

  1. Niet de juiste tools in huis halen

Eigenlijk valt deze veelgemaakte fout onder voorbereiding. Maar omdat deze fout nog veel gemaakt wordt besloten we om hem een apart kopje te geven. Door je goed voor te bereiden en een lijst met spullen te maken weet je precies welke verhuis tools je nodig hebt. Zo kan het bijvoorbeeld blijken dat je een verhuiswagen nodig hebt, een steekwagen, inpakpapier en verhuisdozen. Ook kan het bijvoorbeeld nodig zijn om een verhuislift in te huren. Wanneer je ouder bent of geen zware spullen kunt tillen raden we jou aan om ook verhuiswagen hulpjes in te huren. Zij nemen ook het denkwerk voor je uit handen, zodat je zeker weet dat je verhuiswagen op een efficiënte manier geladen wordt en dat breekbare spullen heelhuids aankomen. https://pxhere.com/nl/photo/926209

  1. Alles zo goedkoop mogelijk willen doen

Ja, het is te begrijpen dat je al veel geld hebt uitgegeven aan de hele verhuizing en daardoor kosten probeert te besparen. Daar is ook niks mis mee. Toch raden we jou aan om altijd voor de meest praktische optie te kiezen – dit hoeft natuurlijk niet altijd de goedkoopste te zijn. Bespaar jezelf een hoop kopzorgen en stress en huur een goed verhuisbedrijf in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *